Sayın Üyemiz;
Diyarbakır 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasından muaf tutulacaktır. Ancak vatandaşlarımız rehavete kapılmadan tedbirlere uymaya devam etmelidir. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak içerisinde yer aldığımız İl Pandemi Kurulu, salgının başladığı günden itibaren büyük bir titizlikle mücadele ederek vatandaşlarımızın sağlığı için gerekli tedbirleri almıştır.
Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması vatandaşlarımızda rehavet yaratmamalı. Bu kapsamda ilimizde Korona Virüs salgınına karşı mücadelede başarının devam etmesi ve salgından tamamen kurtulmamız için vatandaşlarımız mecbur kalmadıkları müddetçe evlerinden çıkmamalı ve sosyal izolasyonu uygulamaya devam etmelidir.
Dışarı çıkan vatandaşlarımız kesinlikle maskesiz çıkmamalı ve sosyal mesafeyi korumalı, alınan bu tedbirler sağlıklı yarınlar için büyük bir önem arz etmektedir. Sosyal hayatımızı kontrol altına alırsak ve alınan tedbirleri sıkı sıkıya uygularsak salgının ikinci dalgasını önlemiş oluruz.
Üretim tesislerin alınması gerek tedbirler;
• MASKE TAKMA KURALI
Maskesiz dışarı çıkılmamalı ve işletmelerde çalışan personeller maskesiz çalışmamalıdır
• 1,5 METRE KURALI
Çalışanlar arasındaki mesafe en az 1,5 metre olmalı.
• ATEŞ ÖLÇÜM KURALI
İş yerine girişlerde istisnasız tüm çalışanların ateşi ölçülmeli.
• TAKİP KAYIT KURALI
Çalışanlar serviste, ofiste, yemekte ve çalışma alanlarında kendileri için belirlenmiş yerleri kullanmalı. Herhangi bir olumsuzluk durumunda test edilecek kişilerin kolaylıkla tespit edilebilmesi için tüm çalışanlar kendi yerlerinde oturmalı ve aynı kişilerle temas etmeli.
• BEYAN KURALI
Son 14 günde yurt dışından gelmiş kişilere veya Covid-19 tanısı olanlara temas ettiklerini belirten çalışanlara, verecekleri yazılı beyanlarına dayalı izin kullandırılabilmeli.
• HİJYEN KURALI
İş yerlerinde sabun, dezenfektan ve kolonya gibi hijyen ürünleri tüm alanlarda bulundurulmalı
• İŞ SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAMA KURALI
Mal ve hizmet üretimi önem sırası belirlenerek, faaliyetler kritik ve kritik olmayan olarak gruplandırılmalı. Yedek tedarik yolları belirlenmeli. Vardiya sistemi veya çalışma saatlerinde yapılacak değişiklikler tespit edilmeli. Çalışanların psikososyal durumları takip edilmeli. İş yerinin faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacak şekilde asgari çalışan sayısı belirlenmeli.