Duyurular
enkutr

Diyarbakır’da 12. Enerji Sempozyumu başladı

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Meclis Başkanımız Celalettin Birtane, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulunun düzenlediği 12. Enerji Sempozyumuna katıldı.

TMMOB’un 12. Enerji Sempozyumu “Enerji, Ekoloji ve toplumsal barış” temasıyla başladı. Diyarbakır’da 3 gün boyunca sürecek sempozyumda, enerji sorunları ve çözümleri tartışılacak. Sempozyumda konuşan Kaya, El Cezire’nin mekanı olan Artuklu Sarayında yapılan kazılar ile 8 bin yıllık kent geçmişinin ortaya çıkarıldığı Diyarbakır’da böyle bir sempozyumun düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Kaya, “Türkiye’deki ithalata baktığımız zaman neredeyse yüzde 35’e yakını karbon kökenli enerjide kullandığımız ürünleri ithal ediyoruz. Enerji Sempozyumu ülkenin en önemli gündemlerinden biri olması gerekiyor. Türkiye’de enerjiden kaynaklanan ekolojik sorunların gündemde olması gerekiyor. Toplumsal barışın ve bölgesel barışın sağlanması Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olması gerekiyor. Bu anlamda Elektrik Mühendisleri Odamızı kutluyorum. Bu tür çalışmaların hem ülkemize hem de kentimize faydalı olacağına inanıyorum ”dedi.

Diyarbakır’da 5-6-7 Aralık tarihlerine kadar devam edecek olan sempozyuma ekoloji ve toplumsal barış konularında uzmanlar katılacak. Doğadan, barıştan, yaşamdan yana taraf olan konuşmacıları bir araya getirilmesi hedeflenen Sempozyumda,    konuşmacılar görüşlerini 3 özel oturum, 3 teknik oturum ve 2 panelde sunma imkanı bulacak.