Duyurular

Kaya, “Projelerin başarıya ulaşması için kamu kurumları ve belediyeler ile işbirliği elzemdir”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Eşbaşkan Mızraklı’ya yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, odanın yürüttüğü çalışmaları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile paylaştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Eşbaşkan Mızraklı’ya yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Kaya, tüm çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılmasının önemini anlattı.

Kaya, kentin ekonomik kalkınması için yerel kurumların işbirliği içinde çalışması gerektiğini, göreve geldikleri günden beri tüm kurumlar ile işbirliği içinde çalışmaya başladıklarını belirtti. Yürüttükleri projelerde sonuç alabilmek için tüm paydaşlar ile işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Kaya, kamu kurumları ile düzenli olarak bir araya geldiklerini ve ilin ekonomik sorunlarını birebir görüşmeler ve diyalog ile çözdüklerini, belediyeler ile de aynı işbirliğini sağlamak istediklerini vurguladı.

Kaya, DTSO bünyesinde girişimcilik, istihdam, tarımsal üretim, uygun yatırım ortamının oluşturulması, işletmelerin sorunları için lobi çalışmaları gibi pek çok farklı alanda hizmet verdiklerini ve yeni projeler hedeflediklerini belirterek, bu projelerin başarıya ulaşması için kamu kurumları ve belediyeler ile işbirliğinin elzem olduğuna değindi.

Sunumun ardından konuşan Mızraklı, Ticaret Odası Yönetimine teşekkür ederek, projelerin kolektif bir akılla ortaya çıkmış ve pratikleşmeye uygun olduğunu belirtti. Mızraklı, katılımcı demokrasinin önemini anlatarak, Ticaret Odasının hazırladığı çalışmanın ileri ki süreçte hazırlayacakları stratejik çalışma programına önemli katkılar sunacağını ifade etti. Mızraklı, bir kent için yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin merkezi yönetimlerden önce geldiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Hepimiz aynı kentteyiz, aynı sokaktayız ama bu sokağın büyük üyeleri gelinecek olduğu zaman o aynı sokakta olanların birbirini tanıması gerekiyor, birbiriyle işbirliği protokolleri olması gerekiyor, çalışma tarzlarının olması gerekiyor.” dedi.