Announcement
enkutr

Diyarbakır’da üçüncü Mücevher Fuarı kapılarını açtı

Diyarbakır’da bu yıl, üçüncüsü düzenlenen Mezopotamya Mücevher Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Burada konuşan DTSO Başkanı Kaya, Diyarbakır’ın Mezopotamya Mücevher Fuarı için ideal bir kent olduğunu söyledi.

Sereks Fuarcılık tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mezopotamya Mücevher Fuarı, Tüyap Diyarbakır Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı. Fuarın açılış törenine DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Yunus Öner, Sereks Fuarcılık firma ortağı Faruk Aşık ve çok sayıda davetli katıldı.  Fuarının açılış töreninde konuşan DTSO Mehmet Kaya, Mezopotamya Mücevher Fuarı,  kenti ve bölgeyi iyi ifade eden bir isim olduğunu belirtti. Kaya,  bölgenin geçmişten gelen takı ve kuyumculuk kültürünün,  tamda bu bölgenin topraklarından çıktığını dile getirdi. Kaya, “Kale İçine gittiğiniz zaman Kortik Tepeden çıkan ürünlere bakarsanız, 7 bin yıl önce insanların bu topraklarda altın gümüş gibi takıları taktığını görürsünüz. Mezopotamya ile tarihi ve kuyumculuğu düşündüğünüz zaman, bu kent Mezopotamya Mücevher Fuarı için ideal bir kenttir” şeklinde konuştu.

Fuarcılık konusunda bölgenin ve Ortadoğu’nun hızla merkezi konumuna geldiklerine dikkat çeken Kaya, “Temel amacımız da olayı tamamen ihtisas fuarlarına dönüştürmektir. Yani her yaptığımız fuardan yeni fuarlar üreterek yol alacağız. Bu fuarda  bu anlamıyla ihtisas fuarı olmasıyla çok çok önemli.  Bu fuarın Ortadoğu’yu kapsayacak şekilde büyüyeceğine eminiz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sereks Fuarcılıkla birlikte katkı koyarak bize ne düşüyorsa, kente ne düşüyorsa her türlü katkıyı vereceğiz hem Diyarbakır’da hem de Ortadoğu’da düzenlenecek altyapıları birlikte oluşturacağız. Bu bölgenin bu tür fuarlara ihtiyacı var. Diyarbakır’da fuarcılığı geliştireceğiz, hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Burada fuar düzenleyecek kuruluşlara da oda olarak her türlü desteği vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.”

Başta bölge firmaları olmak üzere İstanbul ve diğer illerden de 37 firmanın katıldığı fuarda 1 tonun üzerinde altın ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 19 Nisan 2019 tarihinde başlayacak Mezopotamya Mücevher Fuarı, 21 Nisan 2019 tarihine kadar Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilecek.