DTSO’da China Homelife Fuar tanıtım toplantısı yapıldı

800’den fazla orta ve büyük ölçekli Çinli firmanın katılımıyla 23-25 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da  gerçekleşecek China Homelife Fuarı tanıtım toplantısı odamız toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda tekstil, İnşaat, Gıda İşleme, Elektrik ve Mobilya ve birçok sektörün yer alacağı fuar  hakkında Çin Meorient Fuarcılık (SIAE) Proje Yöneticisi Larissa Zhou tarafından odamızda bilgilendirme yapıldı.  Toplantının amacı Çin ile Diyarbakır arasındaki dostluğun tanığı olan tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırmak ve bunu ticari olarak Çin ile Diyarbakırlı iş insanlarının ihracatta aracı firma kullanmadan direkt olarak üreticiye ulaşmalarını sağlayacak zemini yaratmaktır.

Toplantıda Diyarbakır’dan katılım sağlayan iş insanlarının sorularını yanıtlayan Larissa Zhou katılımcıların beklentilerinin kendileri için önemli olduğunu bu ve bundan sonraki fuarlarda üye beklentilerine cevap olacak hazırlıkları yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Odamız adına toplantıya DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Fuar Komisyonu Başkanı M. Ali Deniz, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile DTSO üyelerinin ilgili meslek komite üyeleri katılım sağladı.