Announcement
enkutr

DTSO öncülüğünde 4 Dev Paneli ve Fuarı düzenlendi

4 dev paneli ve fuarında konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Öğrenciler, üniversiteyi bitirdikten sonra yüzde 95’iniz piyasaya çıkacak. Çünkü Türkiye’de istihdamın yüzde 80’ini özel sektör yapıyor” dedi.

DTSO öncülüğünde DTB, DESOB, OSB ve Dicle Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü ortaklığıyla Dicle Üniversitesi konferans salonunda 4 Dev Paneli ve Fuarı düzenlendi. Panele DÜ rektörü Prof. Dr. Talip Gül, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelde konuşan DTSO Başkanı Kaya, kent sanayisinin üniversite ile birlikte çalışamamasının, inovasyon ve girişimciliği istediği şekilde hayat geçirememe anlamına geleceğini söyledi.

“Destek vermeye hazırız”

Kaya, “Bu anlamda olması gereken hangi kapıyı açmak istiyorsanız kurumların kapıları size açıktır. İster kentin dinamikleri ile ister üniversite sanayi işbirliği gelişimiyle ilgili olsun ne yapılması gerekiyorsa destek vermeye hazırız. Bugünkü panelde ve üniversite sanayi işbirliği komisyonlarında, 10 başlık altında Dicle Üniversitesi ve akademisyenleri, yöneticileri ve ilimizin iş insanlarıyla bir yuvarlak masa etrafında üniversite sanayi işbirliğini nasıl yapabilirizi konuşacağız. Yaklaşık üç önemli toplantı yaptık. Üniversiteyi bitirdikten sonra öğrencilerin yüzde 95’i piyasaya çıkacak. Çünkü Türkiye’de istihdamın yüzde 80’ini özel sektör yapıyor” dedi.

“Buradan çıktığınız zaman özel sektörle tanışmış olacaksınız”

Burada oturan her 10 öğrenciden 8’inin özel sektörde çalışacağını ya da özel sektör girişimcisi olacağını kaydeden Kaya, “Onu için yapılan bu çalışma bu anlamda önemli. Burada görmüş olduğunuz 4 tane sivil toplum kuruluşuyla temasınız olacak. Onların üyesi alacaksınız, onların projelerinden faydalanacaksınız. Onun içinde onları tanımanız gerekiyor. Buradan çıktığınız zaman özel sektörle tanışmış olacaksınız. Üniversite yıllarında bunlarla tanışmanın avantajı, bizlerle tanışıp yol alırsanız, bizlerle görüşürseniz, bizim yönlendireceğimiz işletmelerle stajdır, çalışmadır, yaparsanız üniversite sonrası daha az zorluk çekersiniz. Yoksa üniversite sonra 1 veya 2 yıl bu odaları tanımakla geçecek hayatınız. Onun için bu çalışma çok önemli” diye konuştu.

Başkan Kaya, genç girişimciler kulübüne teşekkür ederek, DTSO tanıtımı ve faaliyetleri ilgili sunum yaptı.