Announcement
enkutr

STK’lardan Amedspor Sakaryaspor müsabakası için sağduyu çağrısı

Diyarbakır’da Sivil Toplum Örgütleri Amedspor Sakaryaspor müsabakası öncesi sağduyu çağrısı yaparak, “Sporun olduğu yerde hayat vardır, Spor Barış ve Kardeşliktir” şiarıyla tüm sporseverleri Amedspor Sakaryaspor maçına davet ettiler.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Baro Başkanı Cihan Aydın, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor Başkanı Ali Karakaş, Amedspor Taraftar Grupları ve STK temsilcileri katıldı. STK’lar adına basın metnini okuyan Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor ligin ilk yarısında Sakaryaspor deplasmanında spor ahlakı ve kültürüne sığdırılmayacak, ayrıştırıcı, ötekileştirici ve kutuplaştırıcı uygulamalara maruz kaldığını ifade etti.

Diyarbakır Sivil toplum örgütleri ve meslek odaları olarak bu yaklaşım ve uygulamaları kabul edilir olarak görmediklerini belirten Kılavuz, “Daha önce de sert bir şekilde ifade etmiş, benzeri olayların bir daha yaşanmaması  için ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarına hassasiyetlerimizi iletmiştik.  2 Mart 2019 Cumartesi  günü Amedspor’un ev sahipliğinde Sakaryaspor’u konuk edeceğiz. Bizim tarihi ve kültürel altyapımızda ev sahipliğinin önemi ve değeri büyüktür”dedi.

“Diyarbakır halkı provakatif ve rövanşistlerin amaçlarına asla hizmet etmeyecek”

Kılavuz, Birileri Sakaryaspor maçında yaşanan olaylara rövanşist duygular ile yaklaşabileceğine dikkat çekerek, “ Ama o birileri bilmeli ki; Diyarbakır halkı provakatif ve rövanşistlerin amaçlarına asla hizmet etmeyeceklerdir. Bu şehir daha önceki yıllarda da sportif anlamda bu türden yaklaşımlardan olumsuz etkilendi. Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananlar, Diyarbakırspor’umuzun düşüş sürecinin adeta başlangıcı olmuştur. Bizler Diyarbakır şehrinin sivil toplum ve meslek örgütleri olarak bir kez daha böylesi bir sürecin Amedspor nezdinde yaşatılmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Amedspor atkılarımızla, formalarımızla, coşkulu bir şekilde Amedspor’a destek olalım”

Barış ve hoşgörü şehri olan Diyarbakır dün olduğu gibi yarın da barışçıl ve misafirperver yaklaşımını en üst düzeyde sergileyeceğini dile getiren Kılavuz, “Spor; bize göre barışa ve kardeşliğe hizmet eden etkinlikler bütünüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; 2 Mart 2019 Cumartesi günü tüm Diyarbakır halkı ve spor sevenlerini Amedspor atkılarımızla, formalarımızla, coşkulu bir şekilde Amedspor’a destek olmak üzere Amedspor-Sakaryaspor maçına davet ediyoruz. Amedspor’umuzun gelenekselleşen bir prensibi olan “Sporun olduğu yerde hayat vardır, Spor Barış ve Kardeşliktir” şiarından hareketle; Ev sahipliğimize, barışçıl geleneğimize zarar verecek her türlü yaklaşımın karşısında olacağımızı bir kez daha vurgu yaparak; her kesimi sağduyulu davranma çağrımızı yeniliyoruz” dedi.

Kaya “Bu Sağduyu mesajı Türkiye’nin aradığı bir resimdir”

Daha sonra konuşan DTSO Başkanı Kaya, Sivil toplum kuruluşları, spor taban birlikleri, taraftar dernekleri ile Amedspor’un yöneticilerini ve Başkanlarını ağırlamaktan büyük keyif duyduğunu belirtti. Kaya, “ Doğrusu böyle bir birliktelik ile sporun tüm taraflarının iş camiası, sivil toplumu bu şekilde ortak bir barış mesajı, sağduyu mesajı vermesi son dönemlerde tam Türkiye’nin aradığı bir resimdir. Bunu yine Diyarbakır verdi. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; ne zaman bu kentte  bir ortak akıl birliktelik hakim olursa tam da provokatörler o zaman sahneye çıkıyorlar. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Bugünde kentimizde böyle bir birliktelik yakaladık.”

Kaya, “Amedspor yalnızca Diyarbakır’ı değil tüm bölgeyi temsil ediyor”

Amedspor’un çok zor dönemlerden geçtiğine değinen Kaya, “65 maçtır deplasman yasaklı bir takım ve böyle bir birliktelik var.  Bunun bir mesaj olması lazım. Amedspor’a yapılanlara karşı böyle bir barış mesajı veren bir takıma, deplasman yasağı koymak bu ülkede gerçek anlamda bölücülüktür, ayrımcılıktır. Öncellikle Amedspor’a uygulanan bu yasağın, bu ayrımcılığın kesinlikle kaldırılması gerektiğini buradan tüm sivil toplum kuruluşu ve tüm iş camiası adına ifade etmek istiyorum. Amedspor bu kentin, bu ülkenin, yalnızca Diyarbakır’ı değil bölgeyi temsil eden çok önemli bir takımdır. En büyük hedefimiz bu ruhu bu takımı hem başarısıyla hem de centilmenliğiyle yaşatıp şampiyonluklar ve galibiyetler yaşatmaktır. İnşallah yarın da çok temiz, güzel ve dostça bir maç sonrası  Amedspor’umuz galip gelerek hak ettiği Süper Lige de ilk adımlarını belki de bu barış ortamıyla atacaktır. Destek veren başta iş camiamız, sivil toplum kuruluşu olarak bu provokasyonuna dikkatinizi çekmek istiyoruz ve insanlarımızı, taraftarlarımızı biz de yarın maça, Amedspor’u desteklemeye bekliyoruz” diye konuştu.

Ortak açıklamaya imza atan STK’lar;

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası