DTSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi

TOBB MEYBEM, Odamız işbirliğiyle ilimizde ve bölgemizde belgelendirme hizmeti verilmeye devam ediyor. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu sınavında başarılı olan işletme yetkililerine Mesleki Yeterlilik Belgeleri düzenlenen törenle verildi.

İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan işletmelerde alınması zorunlu olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM işbirliğinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olarak yapılan sınavda, başarılı olan adaylara Mesleki Yeterlilik Belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Odamız toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) sınavından başarılı olan işletme yetkililerinin motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki taşıtların,  alım satımını gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Avşar, “Bilindiği üzere, Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan oto alım satımcılara; İl Ticaret Müdürlükleri, ‘Yetki Belgesi’ vermeyecek, noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin ‘Alım-Satım İşlemlerini’ kabul etmeyecek.  Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ‘Ruhsat’ vermeyecektir. Bu sebeple mevcut işletmelerin, bir an önce yeterlilik belgelerini almaları önem arz etmektedir” dedi.

Bu kapsamda bölgemizde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi talep eden firmalara yönelik 5 sektör ve 35 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme hizmetlerinin devam edeceğini belirten Avşar, detaylı bilgi, başvuru ve saha ziyareti için Odamızdan bilgi alınabileceğini belirtti.

Hakkında Abdullah ÖZMEN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *