Buradasınız: HaberlerYerel İşveren Grubu Toplandı

Yerel İşveren Grubu Toplandı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İş Kadınları Derneği ve Limak Ergani Çimento’nun katkılarıyla oluşturulan yerel işveren grubu ilk toplantısını Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi.

Toplantıda ilimizdeki işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına katkıda bulunulması,  işverenlerimizin alacakları işçileri, İŞKUR aracılığıyla alması ve iş verenlerimizin ihtiyaçları olan nitelikli işçilere yönelik çalışmalar yapılması gibi konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Kuruma kayıtlı 50.000 işsiz vatandaşımızın bulunduğunu belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, çabalarının bu sayıyı aşağılara çekmek olduğunu ve bu anlamda kurumun işverenlere sağladığı imkanlara ilişkin özet bilgilendirme formu hazırlanması gerektiğine vurgu yaptı. Toplantıda işverenlerin ve oda başkanlarının ziyaret edilerek proje hakkında bilgi aktarımı yapılması kararlaştırıldı.  İŞKUR’a karşı yanlış algıların olduğunu belirten Bayram, bu algıları ve önyargıları ortadan kaldırmak adına ciddi bir mücadele verdiklerini belirtti. DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Kamuran Toktanış da oda olarak bilgilendirme ve farkındalığı arttırma noktasında yapılacak olan çalışmalara destek vereceklerini belirterek kurumlar arası işbirliğinin ve kolektif çalışmanın önemine vurgu yaptı.