Buradasınız: HaberlerKüresel İklim Değişikliği, Etkileri ve AB Yaklaşımı Paneli Gerçekleşti

Küresel İklim Değişikliği, Etkileri ve AB Yaklaşımı Paneli Gerçekleşti

DTSO AB Bilgi Merkezi, Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle İklim Eylem Haftası kapsamında, “Küresel İklim Değişikliği, Etkileri ve AB Yaklaşımı” paneli Dicle Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ve Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan yaptı.

DTSO Meclis Başkanı Birtane, küresel iklim değişikliğinin neden çok önemli olduğunu ve olumsuz etkilerinden korunmak için vakit kaybetmeden eyleme geçilmesinin yeryüzünde yaşayan tüm canlıların yararına olduğunu, ayrıca alınacak uyum önlemlerinin tarım teknolojileri ve inşaat sektörlerinde çeşitli fırsatların ve yeni işlerin doğmasının da önünü açabileceğini belirtti.

Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan ise üniversite olarak bu tür çalışmaların her zaman içinde yer aldıklarını, küresel iklim değişikliği ve etkileri gibi spesifik alanların herkesi doğrudan veya dolaylı olarak etkilediğini söyledi.

Daha sonra söz alan Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Gümüş, Küresel İklim Değişikliği, Etkileri, Avrupa Birliği Yaklaşımı ve özellikle Talanoa Diyaloğu konularında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Semih Kaplanoğlu’nun iklim değişikliğinin etkilerini konu alan “Buğday” filminin gösterimi yapıldı.