Buradasınız: Haberler"Mezopotamya Mücevher Fuarı" Kapılarını Açtı

"Mezopotamya Mücevher Fuarı" Kapılarını Açtı

Diyarbakır’da ilki 2015 yılında 40 kuyumcu firmasıyla düzenlenen “Mezopotamya Mücevher Fuarı” bu yıl 100 firmanın katılımıyla gerçekleşiyor. Dünya pazarına hakim kuyumcu ve Mücevheratçıların da katılımda bulunduğu fuarda 500 milyon TL değerinde 2 ton altın ve pırlanta sergilenecek.

Fuarın açılış konuşmasını yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, fuarcılığın Diyarbakır’da kamunun, sivil toplum kurumlarının, iş insanlarının birlikte çabasıyla yakalanan bir trend olduğuna değinerek, bu kapasitenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Fuarcılıkla ilgili çeşitliliğin arttırılması gerektiğini söyleyen Kaya, süreç içerisinde her aya bir fuar sığdırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Daha kapsamlı fuarların ve kongrelerin yapılması için yeni bir fuar alanına da ihtiyaç olduğunu belirten Kaya yürüme alanlı kent içi fuarlarının da yapılmasıyla birlikte şehrin tam anlamıyla bir fuar merkezi haline geleceğinin de altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından stand ziyaretlerinin gerçekleştiği fuarda ünlü mankenlerin katılımıyla düzenlenecek defilelerin yanı sıra çeşitli organizasyonlar da yapılacak. Fuar 29 Nisan tarihine kadar işletmelere açık olacak.