Buradasınız: HaberlerDiyarbakır 2018 EMİTT’te

Diyarbakır 2018 EMİTT’te

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 2018 yılında 22. kez kapılarını açtı. Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Etkinlik her yıl 46.000’den fazla sektör profesyonelini ve de dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarını yakalamak isteyen turisti ağırlıyor. 80 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT, İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde başladı.

EMİTT 2018 fuarında bu yıl Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Sur Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası (DTB), TÜRSAB, Diyarbakır Otelciler Derneği (DOTED) ve yerel firmalar yerini aldı.

Diyarbakır standında Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ali Fuat Eker, Sur Belediye Başkan Yrd. Ensari Erden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, DTB Yönetim ve Meclis üyeleri tarafından karşılandı.

Diyarbakır Fuarları Önemsiyoruz.

Vali Yardımcısı H. Hasan Gökpınar, “Katıldığımız her fuarın kent turizmi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz, Binlerce yıl geçmişi olan bir kent ve 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, Sahabeler ve Peygamberler şehri olan ilimizin en iyi şekilde tanıtılmasını tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte yapma gayreti içindeyiz.

Vali Yardımcısı Gökpınar, ilimizde devam eden kurtarma ve arkeolojik kazılarda özellikle Roma imparatorluğunun Doğu Sınır Karakolu olan Zerzevan Kalesinin ve kazı çalışmalarında ortaya çıkan yer altı şehri, Mitras Tapınağının ilimiz ve bölgemiz turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır’’ dedi.

‘Diyarbakır’ın kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Büyükşehir Belediyesi olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Surları ve Hevsel Bahçeleri başta olmak üzere, Peygamberlerin ve Sahabelerin Şehri Diyarbakır'ı kültürel mirası, geleneksel tatları ve değerleriyle ulusal ve uluslararası turizm camiasında en iyi şekilde tanıtarak şehrimizin turizmde markalaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Diyarbakır bütün tarihi dokusuyla bir kültür mirasıdır.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış şehrimizin tanıtımı konusunda elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Sorumluluklarımızdan biri de ilimizi hak ettiği şekilde temsil etmek ve tanıtmaktır. Peygamber kabirleri ve sahabeleri ile bir kültür ve inanç şehridir Diyarbakır. Sadece Surları ve Hevsel Bahçeleri ile değil Camileri, Kiliseleri, medreseleri, hanları, hamamları ve bütün Tarihi dokusuyla Açık hava Müzesi ve Kültür Mirasıdır Diyarbakır. Her fuarda olduğu gibi EMITT’te de Diyarbakır’ın misafirperverliği ve güzelliğiyle ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz.” dedi.

Vali Aksoy Kocaeli Standında Ziyaret Edildi.

Diyarbakır Eski valisi Sayın Hüseyin Aksoy’u Kocaeli standında Ziyaret eden Diyarbakır Heyeti kısa bir sohbetin ardından Sayın Aksoy’a Diyarbakır Ulucami Portresi Hediye ettiler.

Dicle Üniversitesi folklor ekibi tarafından Diyarbakır standında adeta şov yapılırken, Diyarbakır'ın meşhur kadayıfçılarından Kadayıfçı Hacı Levent tarafından hazırlanan Diyarbakır burma kadayıfı vatandaşların ilgi odağı oldu. Ayrıca Diyarbakır El sanatlarının bulunduğu stantta, Ziyaretçilere hazırlanan ikramlar, materyaller ve broşürler dağıtıldı.