Buradasınız: HaberlerDiyarbakır Heyetinin İran Temasları Devam Ediyor

Diyarbakır Heyetinin İran Temasları Devam Ediyor

İran Turizm ve İş Gezisi kapsamında Mahabat ve Urumiye ziyaretleri ile programa devam ediliyor.
Mahabat Turizm Acenteleriyle bir araya gelen heyetimiz Diyarbakır Turizm Potansiyeline ilişkin bilgi verdi. İkili İş görüşmeleriyle devam eden programda Diyarbakır ve Mahabat`ta karşılıklı yatırım avantajları değerlendirildi. Bu kapsamda özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde iş birliklerinin yapılabileceği görüşüldü.
DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin ASLAN, Mahabat'ın tarihsel öneminin yanı sıra gelişmeye açık bir alan olduğuna değinerek yaptığımız temaslarda Mahabat`taki yatırımcıları Diyarbakır`a davet ettiklerini ayrıca Mahabat`tan Diyarbakır`a turistik turların düzenlenmesi konusunu görüştüklerini ifade etti.
Mahabat Miras ve Kültür Bakanlığı Eski Müdürü , Mahmoud PEDRAM, Mahabat Heyeti adına yaptığı değerlendirmelerde Diyarbakır ve Mahabat arasında çok güçlü kültürel bağların olduğuna değinerek her alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Diyarbakır Heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren PEDRAM en kısa zamanda kendilerinin de Diyarbakır`a yönelik çalışma yapacaklarını belirtti.
T.C. Urumiye Başkonsolosluğu'na yapılan ziyarette Heyetimizin Urumiye`ye gelme amacını aktaran DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin ASLAN , İlişkileri güçlendirerek Urumiyeli Turist ve Yatırımcıları Diyarbakır`a çekmek istediklerini belirtti. T.C. Urumiye Başkonsolosu Osman PEŞMEN ise Heyetimizi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek her anlamda destek sunmaya hazır olduklarını belirti.T.C. Urumiye Ticaret Ateşesi O.Feyyaz ÖZER de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Urumiyeli Turist ve yatırımcıların Diyarbakır'a gelmelerine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.
Urumiye Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odasına yapılan ziyarette Heyetimizi karşılayan Oda Başkanı Hassan ENTEZAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilgili sektör temsilcileri Heyetimizi ağırladı. Yapılan ziyarette Heyetimizi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan ENTEZAR, güçlü işbirlikleri gerçekleştirmenin Her iki il açısından da son derece önem arz ettiğini ifade ederek ortak dil ve kültüre sahip olmanı avantajlarını çok iyi kullanmamız gerekiyor dedi.Hasan ENTEZAR Bahar aylarında Diyarbakır'a gelmek için çalışmalara başlayacaklarını belitti.
DTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Metin ASLAN ise Urumiye`de beklediğimizin üzerinde bir potansiyel gördüklerini dile getirerek Diyarbakır ve Urumiye arasında güçlü ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti. İki Ülke arasında Vize sorunu olmamasının da büyük bir avantaj olduğuna değinen ASLAN , Diyarbakır`ın tarihi, kültürel ve iktisadi hayatı hakkında bilgi vererek Urumiye`lileri Diyarbakır`da ağırlamak istediklerini ifade etti.
Heyetler arasında yapılan değerlendirmeler neticesinde Turizm Firmaları ile karşılıklı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.