Buradasınız: HaberlerDiyarbakır’ın Yöresel Ürünleri Antalya Yörex Fuarı’nda Sergileniyor.

Diyarbakır’ın Yöresel Ürünleri Antalya Yörex Fuarı’nda Sergileniyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle gelenekselleşen ve her yıl Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) görkemli bir açılışla ziyaretçilerine kapılarını açtı.  Bu yıl 8’incisi düzenlenen fuarda Diyarbakır standını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a Diyarbakır kadayıfı ikram edildi. Stantta sergilenen karpuzların büyüklüğü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Bakanlar Çavuşoğlu ve Elvan birer hatıra fotoğrafı çektirerek katılım sağlayan kurum ve firmalarla kısa görüşmeler yaparak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bakanların yanı sıra, Eski Bakan Yardımcılarından Kutbettin Arzu, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı İlhan Konuksever, Antalya Sivil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Gültekin ve beraberindeki heyet Diyarbakır standını ziyaret ederek yöresel ürünlerle ilgili bilgiler aldılar.

Tan: Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bu tür organizasyonları önemsiyor ve destekliyorum.

Diyarbakır TSO Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Alaaddin Tan, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı değerlendirmede “yöresel ürünlerin iç dış pazarlarda tanıtılmasına ve farkındalık oluşturulmasına katkı sunan bu ve benzeri organizasyonlar firmalarımız için oldukça hayati önem arz etmektedir. Bu anlamda işletmelerimizin ekonomik kapasitelerini geliştirmeye yönelik her türlü girişimi önemsiyor ve destekliyorum” dedi.

Kazmacı: Firmalarımızın rekabet edebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalara katkı sunmak bizleri mutlu etmektedir.

DTSO Meclis Üyesi ve Fuar ve Markalaşma Komisyonu Başkanı Kadri Kazmacı, Antalya’da yayın yapan yerel TV kanalı Kanal V ile yaptığı röportajda “ürünlerimizi ulusal pazarlarda tanıtma konusunda önemli, etkili ve dikkatli adımlar atmaya çalışıyoruz. Yoğun emek isteyen bu tür organizasyonların firmalarımıza önemli katkıları var. Bu sebeple işletmelerimizin küresel pazarda da rekabet edebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalar bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Deniz: Yöresel değerlerin ve kültürel unsurlarımızın fuar süresince etkileşimini ve katılım sağlayan firmalarla paylaşımını sağlamak adına yoğun çaba sarf ediyoruz.

DTSO Meclis Üyesi Mehmet Ali Deniz, Tarım TV’ye yaptığı değerlendirmede, “katılım sağlayan firma ve kurumlarla iletişimi geliştirmek ve sürdürülebilirliği sağlamak adına önemli olduğuna inandığımız adımlar atıyoruz. İmkân ve fırsatlar ölçüsünde bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Yöresel ve geleneksel ürünleri bir çatı altında görme ve tanıma fırsatı bulan ziyaretçilerin, yerel ve ulusal basının fuara yoğun ilgisi katılım sağlayan firmaları oldukça heyecanlandırmış durumda. Ortaklık veya işbirliği konusunda uygun bir ortamın oluşacağına inandıklarını belirten firmalar, fuarlara katılımı sürdüreceklerini ve katılımcı firmaların her geçen yıl daha da artacağına inandıklarını ifade ediyorlar.

Her geçen yıl katılımcı sayısını artıran Yörex Fuarına bu yıl 70 ilden 420 katılımcı, 125 Oda ve Borsa katılım sağlıyor.

“Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla 13 Eylül’de açılışı gerçekleştirilen ve Anfaş Antalya Fuar Merkezi’nde 8. si düzenlenen fuara Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret Borsası katılım sağladı. Firmalarımızdan Hacı Levent Kadayıfçısı, Has Gümüşçülük ve İlme Halıcılık’ın renk kattığı fuar, 17 Eylül’e kadar ziyaretçilerine hizmet vermeye devam edecek.

Kredi Garanti Fonu