Buradasınız: DuyurularMesleki Yeterlilik Sınavları, DTSO İşbirliğinde Devam Ediyor

Mesleki Yeterlilik Sınavları, DTSO İşbirliğinde Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde aranan “mesleki yeterlilik belgesi” zorunluluğu devam etmektedir.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde, işyerlerinde bu belgeye sahip olmayan kişilerin çalıştırıldığının tespit edilmesi halinde her bir çalışan için 627 Türk lirası idari para cezası uygulanmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı yetkili bir kuruluş olan TOBB MEYBEM, metal, makine, inşaat, otomotiv vb. alanlarda faaliyet göstererek özellikle Bölgemizde bulunan firmaların ve adayların mesleki yeterlilik belgelendirme ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Zorunluluk aranan bazı meslek dalları şunlardır: İnşaat Meslekleri (Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Duvarcı vb.), Metal Kesimci, Metal Kesim Operatörü, Metal Levha Tezgâh İşçisi ve Operatörü (Pres kullanan çalışanlar), Çelik Kaynakçısı, Makine Bakımcı vb. TOBB MEYBEM, 81 il ve 160 ilçede bulunan TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların işbirliğiyle sınav ve belgelendirme hizmetlerini tüm Türkiye'de vermektedir. Bölgemizde ise, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle belgelendirme hizmeti sunulmaktadır.
Bugüne kadar TOBB MEYBEM, Odamız işbirliğiyle ilimizde ve bölgemizde yoğun olarak belgelendirme hizmeti vermiştir.
Bu kapsamda bölgemizde bu belgeyi talep eden firmalarla birebir görüşülerek Mesleki Yeterlilik kapsamları ve SGK teşvikleri hakkında bilgilendirme yapılabilmektedir.

Odamız bünyesinde belgelendirme kapsamında olan meslekler için tıklayınız.

Detaylı bilgi, başvuru ve saha ziyareti için aşağıdaki adresten bilgi alabilirsiniz;

TOBB MEYBEM  - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası
Tel:  0412 280 3563/3522